Festivitat de Sant Anastasi 2020

 Programa d’actes adaptat a les necessitats de seguretat i sanitàries arrel del COVID-19

Som conscients que moltes persones, tanmateix entitats, viuen la festivitat de Sant Anastasi amb molta il·lusió i alegria. Ens agradaria mantenir la totalitat dels actes, i sobretot fer-ho amb la qualitat i caire festiu d’anys anteriors, especialment enguany que celebrem els 30 anys de la recuperació de la Confraria de Sant Anastasi.

Malauradament no es donen les condicions necessàries per celebrar els actes amb seguretat per a tots els qui hi participem i en gaudim. Com organitzadors, tenim la responsabilitat d’actuar amb la prudència que ens demanen les autoritats. Malgrat voler mantenir viva la cultura tradicional i popular, no podem fer-ho a qualsevol preu, i considerem que en aquests moments cal reduir els actes a la mínima expressió. A continuació trobareu el detall dels actes i afectació que patiran.

Desitgem sabreu entendre el nostre posicionament i esperem retrovar-vos ben aviat.Dilluns 11 de Maig de 2020

Repic de Campanes
–ACTE ANUL·LAT–
El repic de campanes té un doble sentit: d’una banda recorda a la població que és un dia festiu i de l’altre serveix per a cridar als fidels a l’ofici solemne. Enguany considerem que l’ambient festiu queda entredit per la gran quantitat de pèrdua de vides humanes. A més tampoc podrem permetre l’accés de la població a l’ofici solemne. Per tot plegat considerem que no té sentit fer el repic de campanes.

Ofici Solemne de Sant Anastasi
L’acte es manté però es celebrarà a porta tancada. Tansols podran accedir al temple els celebrants, rectorat de Parròquia de Santa Maria, Administradors de la Confraria de Sant Anastasi i un representant de l’Ajuntament (Alcade/sa o Alcalde/sa accidental). Les limitacions d’accés es fan atenent a les recomanacions sanitàries i de les autoritats, respectant a l’hora les indicacions de la Parròquia de Santa Maria i Arquebisbat de Barcelona, com a titulars de l’espai on es celebra l’acte. Malhauradament això implica que tampoc podràn participar regidors de l’Ajuntament, representants dels grups polítics, representants d’altres confesions, membres i representants de les colles de cultura tradicional i popular, ni altres persones vinculades a la parròquia, feligresos i ciutadans

L’església de Santa Maria es vestirà amb domassos vermells que sobre el fons blanc de les parets recorden la bandera de Sant Anastasi. Enguany però lluiran crespons negres en memòria dels milers de persones que han traspassat arrel del Covid-19.
La imatge de Sant Anastasi presidirà l’ofici però no s’exposaran les reliquies del Sant que durant l’any custodien els membres de la Cartoixa de Montalegre. Essent un grup de risc que viu en clausura, considerem que els posaríem en risc si accedim al recinte per recollir el reliquiari.
Tampoc es farà la processó d’entrada i el tabernacle amb la imatge del Sant no estarà custodiada per Estaferms.
D’altre banda, aquest any no s’interpretarà la missa de Sant Josep composada pel mestre badaloní Salvador Valls i Franch (1882–1936) al no poder comptar amb la participació de la Societat Coral La Badalonense. Tampoc es farà el tradicional ball de l’àliga en honor al Sant, ni la ballada de gegants en sortida d’ofici.

Demanem que no es concentrin persones a l’exterior del temple donat que les portes romdandran tancades i no hi haurà cap mena d’acte exterior.

🎥 
L’ofici es retransmetrà en streaming per desde les xarxes socials de la Parròquia de Santa Maria
i desde la web i xarxes socials de la Confraria. 

 

Passada de Sant Anastasi
–ACTE ANUL·LAT–
Les restriccions a nivel sanitari, de mobilitat i de concentració de persones impedeixen la celebració de l’acte. A banda, som conscients que les colles participants i músics no han pogut fer els assajos necessaris per a poder tenir una diada lluida. Mantenir les actuacions de cultura suposaría exposar-los a un risc de contagi que considerem innecessari, valorant a més que tampoc podrà haver públic al carrer per gaudir de l’acte. En conseqüència considerem que no és convenient mantenir l’acte.

Cant dels Goigs de Sant Anastasi
–ACTE ANUL·LAT–
Alguns membres de la Societat Coral La Badalonense son persones en grups de risc. La coral tampoc ha pogut fer els assajos pertinents. Per tant no podrem comptar amb la seva participació i per tant anul·lem aquest acte.